Votre panier

Il n'y a plus d'articles dans votre panier!

Interview: CÎME Ambassador Ini Massez

by Florian Vanderstockt |

Want a sneak peek of what it's like at the CÎME office? Meet our staff members and discover our best kept beauty secrets.

This month: Ini Massez - new ambassador. 

(This interview is in Dutch)

Hoe zou je jezelf omschrijven?

Als iemand die probeert om bewust het avontuur van het Leven te leven! Ik ben heel gevoelig en heb door de jaren heen geleerd, met vallen en opstaan trouwens, om echt op mijn innerlijke gps te vertrouwen en ja te zeggen op wat het leven mij voorschotelt. Ik probeer om niet meer in de weerstand en het verzet te gaan, maar om mee te deinen met de stroom. Meditatie heeft mij daar enorm bij geholpen. Effe stil worden, voelen en luisteren naar waar die onderliggende stroom mij wil brengen.

Waar ben je momenteel mee bezig in je professioneel leven?

Door corona zijn bijna alle lopende projecten geannuleerd of verschoven. Ik ben op dit moment enkel radio en tv-spotjes aan het inspreken en een Ketnet-reeks aan het dubben. Ook heel leuk natuurlijk, maar ik zal toch blij zijn als we weer ‘mogen’…

Hoe oud ben je en wat is je huidtype?

Ik ben 45! Djeezes! De tijd gaat snel! Ik heb een vrij gemengde huid. In stressperiodes en rond de periode van mijn regels heb ik wel wat last van puistjes en onderhuids gebroebel. Mijn oogleden zijn altijd wel heel droog, dus die probeer ik nu extra te soigneren.

Hoe heb je CÎME leren kennen en hoe voel je zelf de match met CÎME?

Ik moet al effe nadenken hoe ik CÎME heb leren kennen. Ik denk door een schminkster van de VRT die mij een staaltje van de Daisy Delight heeft gegeven en zo heb ik de rest van het gamma leren kennen. Er was direct een match. De meeste dagcrèmes hebben de neiging om als een soort film op mijn gezicht te blijven liggen, maar de Daisy Delight is heel licht, trok direct in en toch had ik het gevoel dat mijn huid voor de rest van de dag goed gehydrateerd was. Ik gebruik hem nog altijd. Jullie hebben mij dan ook eens het serum Kissed by a Rose opgestuurd en toen was ik helemaal verkocht! Naast het feit dat het gewoon goeie producten zijn, vind ik het fijn dat het een op en top Belgisch merk is en dan nog eens van en door vrouwen! Ook dat het biologisch is èn fair gemaakt vind ik super belangrijk. Jullie hele verhaal en de filosofie achter CÎME vind ik zo mooi. De projecten die jullie opzetten in Nepal, de manier waarop jullie samenwerken met lokale boeren en families, hoe jullie nadenken over het beperken van jullie ecologische voetafdruk,… Ja, dat matcht de volle 100%.

Wat is je favoriete CÎME product en waarom?

Kissed by a Rose, het herstellende serum, vind ik een echt wonderflesje. In het begin gebruikte ik het elke avond, tot ik voelde dat mijn huid helemaal verzadigd was. Het heeft mijn huid terug een soort stralende, gezonde glow gegeven. Alsof alle dofheid eruit is door dat serum. Zelfs mijn man merkte na een tijdje dat er iets veranderd was aan mijn huid! En geloof mij, dat wil wat zeggen want soms merkt hij niet eens dat mijn haar geverfd is! Nu speel ik er vooral mee. Er zijn periodes dat ik alleen ’s avonds een druppeltje in de Daisy Delight doe (die ik ook als nachtcrème gebruik) en andere periodes, zoals toen het laatst zo koud was en sneeuwde, gebruik ik het dan weer effe elke avond. Elke ochtend doe ik wel een druppeltje puur op mijn bovenste oogleden omdat die zo droog kunnen zijn en ook mijn decolleté smeer ik de laatste tijd in met het serum.

Wat is je dagelijkse beauty-ritueel?

’s Ochtends is dat vrij simpel. Eerst met een watje met wat Rosée de Roses over mijn hele gezicht gaan en dan de Daisy Delight en een klein beetje Kissed by a Rose op mijn bovenste oogleden. Tenzij ik de avond ervoor mij heb vergeten afschminken (ja, ik weet dat dat niet goed is maar soms ben ik gewoon echt te moe… allé te lui zal ik maar zeggen…), dan maak ik dat goed door mijn hele gezicht eerst in te wrijven met de reinigingsolie Recette de Pureté om al het vuil eraf te halen, dan wat water erover en afspoelen en daarna spray ik dan de Rosée de Roses voor ik mijn dagcrème aanbreng. Maar de laatste tijd probeer ik echt heel flink om ’s avonds voor het slapen gaan de 3-staps skincare routine  te volgen zoals jullie het aanraden. Sinds deze week gebruik ik trouwens in de douche de Nuts About You bodywash en de shampoo. Ook een match! Ik heb veel en dik haar, maar soms door de zwaarte ligt het te plat aan mijn wortels en met de Nuts About You Shampoo is het mooi volumineus. Het werkt een beetje als een root shot bij mij. Als ik uit de douche kom doe ik op mijn nat haar alleen nog wat l’Huile by CÎME op mijn lengtes, ik wrijf mijn armen en benen in met dezelfde olie, mijn billen met de verstevigende bodylotion (het wordt weer zomer hé) en dan ben ik helemaal klaar voor de dag!

Hoe probeer jij je badkamerkastje groener te maken?

Door CÎME te gebruiken! Ik moet alleen nog eens werk maken van herbruikbare watjes! Oh en ook een oproep aan de supermarkten bij mij in de buurt: hoe zit dat met die ecologische oorstokjes zeg? Ook om mijn kleren te wassen en het huis te poetsen probeer ik alleen nog biologisch afbreekbaar en natuurlijke, ecologisch verantwoorde producten te kopen. Iets anders zou ik niet meer aan mezelf kunnen verantwoorden.

Wat is je ultieme beautytip?

Water drinken! Ik zie het gewoon aan mijn huid als ik te weinig gedronken heb. En ik voel mij ook beter als ik mijn 2 liter water per dag op heb. En een goeie mascara!

Wat is je grootste beautyblunder?

Toen ik nog op Studio Herman Teirlick zat, had ik de geweldige bevlieging om mijn haar eens op een broske te laten scheren. Pas toen heb ik ontdekt dat ik een mega platte schedel heb vanachter. Zo lelijk in profiel! Ik heb echt geweend toen en tegelijkertijd beseft wat de kracht van mijn haar is! En daarna kwam die vreselijke monchichi-fase. Omdat ik zoveel haar heb, was dat bij mij echt niet om aan te zien. Coupe-frisée-ontploft was dat en maar wax en gel smeren om alles een beetje in model te krijgen. Nooit meer!

Wat zijn de momenten in je vrije tijd waar je echt van kan genieten en tot rust van kan komen?

Mediteren, wandelen in de bossen of aan de Schelde, of als het heel hard waait naar de zee gaan en je letterlijk laten ‘leegwaaien’. Heerlijk vind ik dat! Maar ik kan ook enorm genieten van samen met ons gezin te gaan ontbijten in ’t stad bijvoorbeeld en dan naar een tentoonstelling te gaan kijken. Of met onze vrienden gezellig samen in iemand zijnen hof te gaan zitten. Oh, en ook op mijn gemakje, thuis, alleen, een goeie lekkere zwarte koffie drinken met de nieuwe Elle Wonen erbij, dat is ook pure ontspanning voor mij!

Waar hecht jij belang aan in het leven?

Open-minded zijn. Je niet laten dichtplamuren met ideeën, overtuigingen en meningen van anderen, van de media, van gelijk wat. Laat alles en iedereen in zijn waarde, probeer niks of niemand te veranderen, maar voel wat resoneert met wie je echt bent, en leef dat!

Hoe hou jij het kind in jezelf wakker?

Dat sluit misschien aan bij de vorige vraag. Door verwonderd te blijven. Door bijvoorbeeld mijn eigen vastgeroeste patronen en overtuigingen op te merken en er met de verwonderde, open blik van een kind naar te kijken, los van het drama en het sentiment. Dan kijk je echt anders en krijg je ook heel andere inzichten.

Ajouter au panier