Votre panier

Il n'y a plus d'articles dans votre panier!

Interview: Make-up artists Joek & Jozefien

by Anke De Boeck |

Get inspired. The best tips and tricks come from the pro's. That is why we interview once a month one of our favourite make-up artists, bloggers, beauty specialists, ... We are happy to share with you their best inside beauty secrets and tips.

This month: Make-up artists Joek & Jozefien

 

Intverview in Dutch.

 

Hoe zou je jezelf op Tinder/een datingsite omschrijven?

Joek: Ik ben het wandelend cliché van "een ruwe bolster met een blanke pit" en ben steeds op zoek naar perfectie en het geluk; in grote, maar ook in kleine dingen: héle warme koffie, een leuke kringloopvondst, roze pioenen (of alles wat roze is eigenlijk), een knus dekensnestje, nóg een paar zwarte schoenen... en make-up natuurlijk.
 

Jozefien: Hoe meer ik te doen heb, hoe beter. Tot je jezelf voorbijloopt natuurlijk. Tot rust komen met mijn huisdieren, netflix en ijs zijn dan instant geluk. Mijn passies zijn lesgeven & make-up!
 

Joek: Make-up is duidelijk de rode draad: dat hebben we enkele jaren geleden dan ook samen gestudeerd. Nadien ben ik make-up artist geworden en sinds kort geven we samen ook make-up workshops: gezellige meidenavonden waarin we stap voor stap een perfecte make-up look creëren en onze beste tips en tricks delen. Op mijn Facbookpagina staan al heel wat leuke sfeerbeelden en binnenkort vind je er ook een link naar onze workshop pagina met nog meer foto's en informatie!

 

 

Leeftijd? - Geslacht? - Huidtype?

Joek: 28 - v - gevoelige huid 

Jozefien: 26 - v - gevoelige huid

 

Je bent een liefhebber van biologische producten, hoe is deze bewustwording gekomen?

Jozefien: Wanneer je heel wat beautyproducten gebruikt, sta je toch wel eens stil bij het feit of dit allemaal wel goed is voor je huid en de wereld waarin we leven. Kopen van multinationals is eenvoudig en gemakkelijk maar is dit wel de beste optie?
 

Joek: Bij mij is het besef vooral gekomen bij het ouder worden. Vroeger had ik nooit problemen met mijn huid, maar tegenwoordig reageert mijn huid sneller gevoelig en begint ze ook wat rimpels te vertonen. ik begon dus plots te beseffen dat ik geen vuiligheid meer wou op mijn gezicht, maar enkel nog "gezonde" dingen.

 

 

Hoe heb je CÎME leren kennen?

Joek: We waren op zoek naar een gezichtsverzorgingsmerk om aan te kunnen bieden tijdens onze make-up workshops. doordat de meisjes van CÎME ook uit Aalst komen, was het contact snel gemaakt. na het volgen van een van hun workshops, waren we onmiddellijk verkocht, zowel voor onszelf als voor onze klanten.
 

Jozefien: Het is immer belangrijk om de huid voor te bereiden op een laag make-up zodat die lang blijft zitten. Dat willen we ook meegeven tijdens onze workshops.

 

Welk is je favoriete CÎME product en waarom?

Jozefien: Ik hou erg van het Kissed by a Rose serum. Het verhelpt heel wat kwaaltjes met slechts enkele druppels. Ook de universele eerste hulp balsem Himalaya 29°n-81°e is een blijver in mijn toilletzak. Muggenbeten en pijnlijke spieren worden meteen aangepakt.
 

Joek: Ik vind het Kissed by a Rose serum ook heel aangenaam, maar mijn topfavoriet blijft toch de droge lichaamsolie l'Huile by CÎME die ik onlangs ook meenam op reis. ik was, ondanks mijn goede voornemens, alweer snel verbrand en dankzij deze olie (die ik gebruikte als after sun) was daar kort nadien niets meer van te zien of te voelen!

 

Wat is je ultieme beauty tip?

Joek: Eerst goed je huid verzorgen en dan pas je make-up aanbrengen! op die manier mengen de producten zich veel beter met de huid, oogt het veel natuurlijker én blijft het langer zitten.
 

Jozefien: Inderdaad, dat is erg cliché, maar helemaal de waarheid. Je kan pas een mooie make-up aanbrengen wanneer je dagelijks je huid reinigt en hier ook na een lange dag nog even tijd voor maakt.
 

Joek: En nog een goede make-up tip misschien: je lippenstift ook aandeppen op je oogleden en op je wangen als blush. Dit geeft een heel fris effect en je hele look past mooi samen (met maar 1 product!). Een beetje blush op je oogleden doet trouwens altijd wonderen!

 

Welke zijn de nieuwe trends die jij ziet opkomen?

Jozefien: Heel wat make-up artiesten willen ingaan tegen massaconsumptie en juist enkele producten bewaren waar ze echt van overtuigd zijn. Ook een gezonde, stralende én glowy huid is terug toegestaan.
 

Joek: Het draait inderdaad vooral om de huid: een natuurlijke look met een mooie glans. Er worden ook veel monochrome kleuren gebruikt, zoals vb. mijn make-up tip bij de vorige vraag: 1 lipstick voor de lippen, wangen én ogen.

 

Hoe ziet jouw dagelijks beauty ritueel eruit?

Jozefien: Allereerst reinig ik elke dag mijn huid met micellair water. Nadien gebruik ik een tonic om mijn huid te verfrissen. Als laatste stap gebruik ik Daisy Delight als dagcreme. Als mijn huid wat droge vlekjes heeft of er grauw uitziet gebruik ik tussenin ook nog het serum.
 

Joek: ik begin de ochtend met de verfrissende rosée de roses om met een goed gereinigde huid te kunnen starten. Vervolgens gebruik ik ook het serum rond mijn ogen en dan eindig ik met de belle d'amour voor de gevoelige huid. Nadien breng ik een wimperconditioner aan en een laagje huisgemaakte lippenbalsem om een goede basis te hebben voor mijn make-up. Daarvoor gebruik ik de producten van Jane Iredale: gezonde, minerale make-up die je huid nog steeds laat ademen.

 

Ben je bezig met duurzaamheid? Zo ja, hoe probeer jij je badkamerkastje ecologischer/biologischer te maken?

Joek: Mijn badkamerkastje is goed op weg om een duurzaam kastje te worden. De laatste maanden maken mijn oude producten stilaan plaats voor biologische en cruelty free producten, hergebruik ik veel potjes en flesjes en probeer ik creatief om te gaan met producten om er echt het maximum uit te halen.
 

Jozefien: ik probeer ook zo veel mogelijk dierproefvrije producten te gebruiken. Lege potjes of verpakkingen worden bij mij ook hergebruikt om zelfgemaakte make-up producten in te stockeren. Producten die niet echt bevallen, gebruik ik om mijn make –up borstels uit te wassen.

(picture by Fabrice Oyedele)

Ajouter au panier