Votre panier

Il n'y a plus d'articles dans votre panier!

Interview: Emilia, ambassador of 'Mei Plasticvrij'

by Anke De Boeck |

Meet: Emilia, founder of Mixua and Eco Tours

(This interview is in dutch) 

Hoe zou je jezelf omschrijven?

Ik ben Emilia, geboren in Argentinië en opgegroeid in Gent. Momenteel woon ik dicht bij Mechelen. Ik zou mezelf omschrijven als eco-gids en oprichtster van de start-up Mixua.

Heeft het feit dat je afkomstig bent uit Argentinië iets te maken met je eco lifestyle?

Ik ben helaas niet opgevoed met het idee van duurzaamheid en ecologie. De noordelijke landen (Zweden, Duitsland) liggen hier verder in dan de zuidelijke landen. Ik heb mijn interesse en passie hiervoor ontdekt tijdens mijn studies Economie aan de Ugent, hier heb ik voor de eerste keer gehoord over circulaire economie. Dit was een echte eye-opener! Toen besefte ik voor de eerste keer dat ik onbewust een negatieve impact met mijn levensstijl aan het maken was. Dit was het begin van mijn zoektocht naar een meer ecologische levensstijl.

Waar ben je momenteel mee bezig in je professioneel leven?

Twee jaar geleden ben ik de ecologische start-up Mixua begonnen. Ik ben eerst Eco Tours in verschillende steden beginnen organiseren, ondertussen heb ik ook een online Eco Masterclass en een ecologische webshop. Mijn missie is om de gemeenschap te helpen met tips & tricks hoe ecologischer te leven op een manier die leuk en haalbaar is.

Wat heeft je aangezet tot het creëren van je Eco Tours?

Toen ik zelf aan de zoektocht begon om ecologischer te leven, vond ik dit niet gemakkelijk. Er is veel informatie en veel tegenstrijdige informatie. Ik dacht: ‘Had ik maar een goede gids!’. Nu, twee jaar later, vind ik het super fijn om mensen te helpen en te gidsen naar de nieuwste ecologische adresjes, producten en changemakers van de stad (o.a. Gent, Brussel, Antwerpen).

Voor wie is de Eco Tour?

Dit is een ontdekkingstocht voor mensen die graag inspiratie en tips & tricks willen opdoen. De Eco Tour gaat op bezoek bij changemakers en adresjes van zero-waste, natuurlijke verzorging, (h)eerlijke koffiebars, eerlijke mode en duurzame innovatie. We organiseren dit in de vorm van publieke tours en privé tours zoals teambuildings of vrijgezellen.

Iedereen is getroffen door de corona crisis, brengt dit ook verandering in je eco tours? Heb je een alternatief?

Het was triest om alle Eco Tours te moeten annuleren in april en mei. Om mensen te blijven helpen en te inspireren heb ik eerst een online 7 Days Eco Lifestyle Challenge gemaakt (gratis) en nu is er ook de (meer advanced) Eco Lifestyle Masterclass.

Hoe heb je CÎME leren kennen en hoe voel je zelf de match met CÎME? 

Via een CÎME workshop in Mechelen! Ik voel een sterke match omdat we dezelfde waarden delen van handelen in respect met mens en natuur. Alles wat we kopen en consumeren maakt een positieve of negatieve impact. Ik hou ervan om CÎME te gebruiken omdat het mij helpt om goed te doen.

Wat is je favoriete CÎME product en waarom?

Moeilijke keuze! Zowel Rosée de Roses spray en Daisy Delight gebruik ik elke dag en zijn mijn must-haves.

Wat is je dagelijkse beauty-ritueel?

Eerst de huid reinigen met Rosée de Roses, daarna breng ik de Daisy Delight aan en de Le baume by CÎME lippenbalsem. Alleen maar CÎME dus! Als ik ergens naartoe ga doe ik ook nog mascara en lippenstift aan van Zao (is ook natuurlijk en hebben een refill systeem).

Hoe probeer jij je badkamerkastje groener te maken?

Naast natuurlijke verzorgingsproducten, hou ik er ook van om zero-waste of low-waste alternatieven te gebruiken. Zo gebruik ik bv. de low-waste deodorant van Lamazuna, deze is natuurlijk en komt in solide vorm. Na gebruik blijft alleen het kleine kartonnen doosje over die recycleerbaar is.

Wat is je ultieme beauty-tip?

Elke dag de huid reinigen, genoeg water drinken en niet stressen. Wanneer ik gestresseerd ben, zie ik het direct aan mijn huid.

Wat is je grootste beauty-blunder?

In mijn tienerjaren, volop in de hormonenwisseling, had ik erg vettige huid. Ik dacht dat elke crème een wondermiddeltje was om puistjes weg te krijgen, dus ik smeerde de eerste crème die ik vond in de badkamerkastje van mijn mama. Vettige crème op vettige huid, geen leuk resultaat!

Wat zijn de momenten in vrije tijd waar je echt van kan genieten en tot rust van kan komen?

In mijn week is de lijn tussen werk en vrije tijd vaak moeilijk te onderscheiden omdat met ecologie bezig zijn mijn passie is. Om tot rust te komen ga ik graag wandelen in de natuur met een podcast in mijn oren, maar vaak gaan die podcasts over ondernemen of ecologie! Ik kan er niet aan doen, het is een passie.

Ajouter au panier